donderdag 1 april 2010

465. Augurken in azijn.

1 K.G. augurken.
± 1 flesch inmaakazijn.
2 kleine Spaansche pepers.
3 gr. laurierblad.
3 gr. gedroogde gemberwortel.
5 gr. mierikswortel.
1 takje venkel.

Snijd de steeltjes van de augurken. Borstel ze stuk voor stuk
zeer zorguldig schoon, spoel ze na; zet ze een nacht, goed
afgedekt, met wat zout bestrooid weg (niet te veel zout gebrui-
ken, daar ze anders een zouten in plaats van zuren smaak
krijgen). Laat ze den volgenden dag eerst volkomen uitlekken
op een zeef of vergiet. Leg ze daarna met de kruiden ertusschen
in de goed schoon gemaakte potten of flesschen en giet er de
azijn overheen; (zie inleiding), zoodat de augurken geheel
onder staan. Sluit de potten met perkamentpapier. Gebruik
de augurken eerst na 6 à 8 weken.