402. Mokkataart. (zonder oven).
100 gr. zachte biscuits (liefst eierbiscuits of biscuits de Savoie).
100 gr. boter.
75 gr. poedersuiker.
een paar eetlepels zeer sterk koffie-extract (naar smaak).
desverkiezende wat chocoladehagelslag, geconfijte viooltjes
en/of zilveren pilletjes voor garnering.
Roer de boter tot room (zie recept 291), voeg bij gedeelten
de gezeefde poedersuiker toe, roer er tenslotte, bij zeer kleine
scheutjes tegelijk, het koffie-extract doorheen. Stapel de bis-
cuits in nette rechthoekige vorm op elkaar; strijk er telkens
een dun laagje mokka-crème tussen; zet de stapel minstens
1 uur met iets zwaars erop weg. Snijd daarna desgewenst de
kanten netjes bij, strijk de rest van de crème er in een dikke
laag aan alle kanten overheen en maak er met een vork in de
lengte strepen in (boomstam); òf, besmeer de bovenkant en
de zijkanten met een dun laagje mokka en strooi tegen de
opstaande kanten wat chocoladehagelslag. Doe de rest van de
mokka-crème in een spuitzakje met gekarteld spuitje en maak
hiermee figuurtjes bovenop de taart. Garneer deze desge-
wenst nog verder met viooltjes en/of zilveren pilletjes.