390. Rabarberpudding.
500 gr. rabarberstelen (zonder blad).
3 d.L. water
125 gr. suiker.
20 gr. gelatine (waarvan 1 blad rood).
Bij voorkeur een dag vooruit bereiden.
Was en week de gelatine (zie recept 387). Snijd de
witte onderstukken van de rabarber af; schil de stelen als
ze dik en lelijk zijn, dunne en mooie rode niet; snijd ze
in kleine stukjes, was deze en kook ze gaar in het water
(± 15 min.). Wrijf alles door een paardeharen zeef; los
er de suiker en de goed uitgeknepen gelatine in op en laat
de massa onder af en toe roeren enigszins geleiachtig wor-
den; giet ze dan in de omgespoelde (stenen) vorm, die
er geheel mee gevuld moet zijn en laat ze verder koud en
stijf worden. Presenteer de pudding, nadat ze gestort is, met
een vanillesaus (zie recept 316).
N.B. Zie noot van recept 388.