zaterdag 3 april 2010

395. Vruchtensla.

2 sinaasappels.
2 bananen.
2 zure handappelen.
1 citroen.
50 gr. suiker.
4 d.L. vanillevla (zie recept 364); of 2 d.L. slagroom.
met 1 stijf geklopt eiwit en 2 eetlepels gezeefde poede-
of basterdsuiker).

Schil de sinaasappelen, pel er zorgvuldig al het wit af.
snijd ze met een scherp mes overdwars, in dunne schijven
en verwijder de pitten. Schil ook bananen en appelen, snijd
de laatste in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ieder
partje in dunne plakjes, evenals de bananen. Pers de citroen
uit. Leg de vruchten laag om laag, telkens met een paar
druppels citroensap en wat suiker er tussen, in een glazen
schaal en laat ze zo minstens 1 uur doortrekken. Bedek de
vruchtensla desverkiezende met de vanillevla of de geklop-
te room, waardoor het stijf geklopte eiwit en de gezeefde
poeder~ of basterdsuiker is geroerd.

N.B. Een dergelijk gerecht is ook met andere vruchten
te bereiden, afhankelijk van de tijd van het jaar, de per-
soonlijke smaak en . . . de fantasie!