371. Koffievla.
3/4 L. melk.
50 gr. suiker.
40 gr. maïzena.
± 3 eetlepels (naar smaak) zéér sterk koffie-extract.
(1/4 vanillestokje of 1/2 pakje vanillesuiker.)
Roer suiker en maïzena door elkaar; meng het aan met
een gedeelte van de koude melk tot een dun papje zonder
klontjes; breng de overige melk in een omgespoelde pan
aan de kook (eventueel met het vanillestokje) en giet er
al roerende de aangemengde suiker en maïzena in. Laat de
vla onder voortdurend stevig roeren even doorkoken en
laat ze daarna bekoelen; (voeg eventueel de vanille suiker
toe of neem het stokje er weer uit). Zorg, dat er geen vel
op komt; roer er tenslotte het koffie-extract doorheen. Gar-
neer de vla desverkiezende met schuimpjes of stijf geklopt
eiwit met wat basterd~ of gezeefde poedersuiker er door.