383. Montagne russe.
100 gr. boudoirbiscuits. (lange vingers)
een paar eetlepels rode jam.
wat rode limonadesiroop.
25 gr. poeder~ of basterdsuiker.
1/2 L. melk...................................[
2 eieren (of 1 ei + 1 eiwit)..................[
30 gr. suiker.................................[..voor de vla.
20 gr. maïzena................................[
1 pakje vanillesuiker of 1/2 vanillestokje....[
Bereid op de gewone wijze vanillevla (zie recept 364),
doch gebruik alleen de eidooier(s). (Is bij het aanmengen
de massa wat te droog, verdun ze dan met een klein beetje
van de koude melk). Laat de vla onder af en toe roeren,
opdat zich geen vel vormt, gedeeltelijk bekoelen. Stapel de
biscuits trapsgewijze op; besprenkel ieder laagje met wat
limonadesiroop en strijk er wat jam over. Giet er de lauwe
vla overheen. Stapel er, vlak voor het opdoen, het zeer stijf
geklopte eiwit op, waardoorheen de gezeefde poeder~ of
basterdsuiker is geroerd. Garneer de "berg" desgewenst
met wat vruchtjes uit de jam.