405. Hamansoren.
100 gr. bloem.
1 ei.
± 1 gr. zout.
1 eetlepel water.
een pan met frituurvet (zie noot van recept 88).
wat poedersuiker.
Roer het zout door de bloem. Klop het ei los met het water,
roer deze samen door het meel en kneed er verder met de hand
een stevige bal van. (Blijkt het wat te droog te zijn, voeg dan
nog wat water toe). Rol het deeg op een, met een dun laagje
bloem bestrooide aanrecht of plank en met een eveneens met
wat bloem bestoven deegrol uit, tot een papierdunnen lap. Rol
luchtig en keer het deeg tijdens het rollen af en toe om, om
vastkleven te voorkomen. Snijd er ruiten van. Maak het vet
dampend heet en laat er enige deegruiten tegelijk inglijden en
lichtbruin bakken. (Gewoonlijk zwellen ze ook wat op; het
bakken gaat zeer snel). Neem ze er met een schuimspaan of
croquetlepel uit, laat ze uitlekken op ongelijmd (b.d. grauw)
papier en bestuif ze als ze bekoeld zijn door een zeef met poe-
dersuiker.