zaterdag 3 april 2010

435. Rabarberlimonade.

3 1/2 d.L. water.
10 gr. citroenzuur.
500 gr. rabarber (schoon gemaakt).
zoveel suiker als er uitgelekt rabarbersap is.

Snijd blad en wit onderstuk van de rabarber weg, schil ze
bij voorkeur niet. Snijd ze in stukjes. Zet deze op met het water
en laat de rabarber gaar koken (± 15 min.). Laat ze goed uit-
lekken op een paardeharen zeef, waarin een dichte doek is
uitgespreid; knijp ze in de doek wat uit. Meet de hoeveelhied
sap en reken op 1 d.L. sap 100 gr. suiker. Kook rabarbersap
met suiker en citroen zachtjes al roerende nog 5 min. Laat
de stroop bekoelen; schep er indien nodig het schuim af en
bewaar ze in een limonadekaraf of goed schoon gemaakte en
afgesloten fles. Giet vóór het gebruik wat rabarberstroop in
het limonadeglas (hoeveelheid naar smaak) en verdun het met
water of spuitwater.