zondag 4 april 2010

376. Rijst met abrikozen
(Eenvoudige Riz-condé).

3/4 L. melk.............................[
100 gr. rijst...........................[
± 2 gr. zout............................[..voor de
60 gr. suiker...........................[..rijstebrij.
1 pakje vanillesuiker of 1/2 stokje.....[
vanille.................................[

150 gr. gedroogde abrikozen.............[
een stukje gewassen citroenschil........[
(zonder wit!)...........................[..voor de
wat citroensap..........................[..abrikozencompôte.
± 30 gr. suiker.........................[
± 5 gr. aardappelsago of ~meel..........[

Was de abrikozen goed schoon en zet ze een dag van
tevoren met water in de week, zó dat ze juist onder staan.
Bereid er de volgende dag abrikozencompôte van, zoals
dit in recept 265 beschreven is. Kook op de gewone wijze
rijstebrij (zie recept 320), maar trek er een stukje vanille
in mee of roer er op het laatst, tegelijk met de suiker, het
pakje vanillesuiker doorheen. Leg de rijstebrij laag om laag
met de abrikozen in een glazen schaal; giet over de vruchten
telkens ook wat van het abrikozennat. Zorg, dat de bovenste
laag uit een paar abrikozen bestaat, die tevens als gare-
ring dienen, Presenteer het gerecht goed koud.