KOUDE NAGERECHTEN.
364. Vanillevla.
3/4 L. melk.
1 ei.
45 gr. suiker.
30 gr. maïzena.
1 pakje vanillesuiker of 1/2 stokje vanille.
Breng de melk aan de kook in een omgespoelde pan
(eventueel met het vanillestokje, langzaam, in een goed ge-
sloten pan). Klop het ei los met de suiker, voeg er de
maïzena bij en roer uit dit mengsel alle klontjes goed weg.
Giet er al roerende zoveel van de kokende melk bij,
dat het mengsel goed heet is, doe het in de pan met de rest
van de melk en laat de vla al roerende of kloppende aan
de kook komen en heel even (1 à 2 min.) doorkoken.
(Neem er eventueel het vanille stokje uit of voeg vanillesuiker
toe). Laat de vla, bij voorkeur roerende, bekoelen, opdat
er geen vel op komt en giet ze daarna over in een vla-
schaaltje.
N.B. Gebruik voor het roeren van vla en pudding bij
voorkeur een garde: men voorkomt dan schiften en klontjes
veel gemakkelijker dan met een lepel.