zaterdag 3 april 2010

384. Eenvoudige ananaspudding.

3/4 L. melk.
65 gr. maïzena.
70 gr. suiker.
1 eiwit.
1 klein blikje ananas.

Laat de ananas uitlekken op een paardeharen zeef; bewaar
het sap; snijd de schijven of blokjes in kleine stukjes. Meng
de maïzena aan met een gedeelte van de koude melk.
Breng de overige melk in een omgespoelde pan aan de kook,
los er de suiker in op en giet er roerende de aangemengde
maïzena in; laat de massa 1 à 2 min. roerende doorkoken tot
ze dik is. Roer er de stukjes ananas doorheen en (voor-
zichtig) het stijf geklopte eiwit. Doe de massa in de om-
gespoelde vorm en laat de pudding stijf worden. Presenteer
er een sausje bij gemaakt van ananassap, waarbij, indien
nodig, wat suiker en gebonden met een klein beetje aange-
mengde aardappelsago of ~meel.