zaterdag 3 april 2010

408. Krentenkoekjes.

150 gr. bloem......................[
120 gr. boter......................[..voldoende voor een bakblik
120 gr. suiker.....................[..van ± 40X25 c.M. of wat
40 gra. krenten....................[..daarmee overeenkomt.
1 1/2 ei (of 1 ei + 1 eidooier)....[

Was de krenten zorgvuldig in lauw water, wel ze even in
kokend water op en laat ze goed uitlekken. Roer de boter met
de suiker tot room (d.w.z. tot een zalfachtige, zeer licht ge-
kleurde massa in ontstaan, die bij het roeren enigszins knet-
tert). Roer er eerst het halve ei (of de eidooier). vervolgens
het hele ei en tenslotte bij gedeelten de bloem door. Besmeer
een bakblik met wat boter, strijk het deeg er geheel glad op uit
(met een groot mes, dat af en toe nat gemaakt wordt); strooi
er de krenten overheen. Bak het deeg in een matig warme
oven lichtbruin en gaar (± 1/2 à 3/4 uur). Snijd het zo warm
mogelijk vlug in ruiten of rechthoekjes en neem deze dadelijk
van het bakblik af.