zaterdag 3 april 2010

392. Bessengelei.

1/2 L. bessensap.
2 1/2 d.L. water.
150 gr. suiker.
25 gr. gelatine (waarbij 1 blad rode).
2 d.L. vanillevla (zie recept 364) of 1 d.L. slagroom met
1 eiwit en 1 eetlepel gezeefde poeder~ of basterdsuiker.

Was en week de gelatine (zie recept 387).
Verwarm bessensap met water, los er de suiker en de
goed uitgeknepen gelatine in op (niet laten koken!),
laat de vloeistof bekoelen en onder af en toe roeren een
klein beetje geleiachtig worden. Verdeel ze in aardige gla-
zen en laat ze hierin geheel koud worden, leg er als gar-
nering wat vanillevla of geklopte room. die met het stijf
geklopte eiwit en de gezeefde poeder~ of basterdsuiker
vermengd is, bovenop en presenteer er droge wafeltjes of
biscuits bij.