zaterdag 3 april 2010

412. Harde Wener gebakjes.

200 gr. bloem...................................[
150 gr. boter...................................[..voor het deeg.
100 gr. basterd~ of gezeefde poedersuiker.......[
± 1 gr. zout....................................[
wat jam.
een paar geconfijte kersjes.
100 gr. poedersuiker..................[
een paar druppels water...............[
desverkiezende een paar druppels......[..voor het glazuur
citroen~ of sinaasappelsap............[

Bak gewone zandkoekjes (zie recept 410), doch alle rond
en even groot. Leg de koekjes 2 aan 2 met de kant, die op
het bakblik gelegen heeft, op elkaar met wat jam ertussen
Maak als volgt een waterglazuur:
Zeef de poedersuiker, doe ze in een klein kommetje en voeg
er druppelsgewijs en roerende zoveel water (desverkiesende
ook wat citroen~ of sinaasappelsap) bij tot een zeer dik vloei-
bare massa is ontstaan; roer totdat deze enigszins glimmend
wordt. Strijk het glazuur voorzichtig met een mes over de taar-
tjes en druk er, terwijl het nog slap is, een 1/2 kersje middenin,
met de doorgesneden kant naar beneden. Laat het glazuur
daarna stijf worden.