421. Koffie zetten.
Spoel koffiekan en ~filter (die zeer fijne gaatjes moet
hebben) om met kokend water. Doe de fijn gemalen koffie in
de filter (± 50 gr. gemalen koffie voor ± 10 kopjes). Voeg
er desverkiezende een heel klein beetje zout bij. Stamp de koffie
stevig aan, zet er het bijbehorende vergietje op en schenk
hierdoor een kleine hoeveelheid kokend water op de koffie;
herhaal dit als het doorgelekt is, zolang tot er zich een vol-
doende hoeveelheid koffie~extract in het kannetje heeft ver-
zameld. Moet de koffie een poosje blijven staan of wordt ze
in voorraad gemaakt, sluit dan de tuit van het kannetje af met
een kurkje of een propje schoon papier; òf, giet de koffie over
in een flesje of flaconnetje, dat goed gesloten kan worden.
Schenk een beetje extract in de kopjes, doe er desverkiezende
wat suiker in en vul het kopje verder aan met kokende melk.