zaterdag 3 april 2010

378. Griesmeelpudding.

3/4 L. melk.
70 gr. griesmeel.
60 gr. suiker.
een stukje citroen~ of sinaasappelschil (zon-
der wit!).
(desverkiezend 50 gr. amandelen).

Breng de melk in een omgespoelde pan aan de kook met
de citroen~ of sinaasappelschil. Meng suiker en griesmeel
door elkaar, strooi deze roerende in de kokende melk en
laat de pap roerende ± 5 min. doorkoken; ze moet dan zo
dik zijn, dat bij het roeren de bodem van de pan even zicht-
baar is. Neem het schilletje eruit, roer er eventueel de ge-
welde, gepelde en fijn gehakte amandelen doorheen en giet
de massa in de met koud water omgespoelde pudding-
vorm (deze moet goed vol zijn; kies voor kleinere hoeveel-
heden dus ook een kleinere vorm, daar de pudding anders
bij het storten een te grote val zou maken en hierdoor zou
kunnen breken). Laat de pudding koud worden, stort ze en
presenteer er een of andere (koude) vruchtensapsaus of ge-
stoofde vruchten bij.

N.B. Desverkiezende kan men ook 1 ei in de pudding
verwerken; het eiwit wordt er dan vóór de massa in de
vorm gaat, stijf geklopt doorheen geroerd (zie griesmeel-
schotel, recept 330); men neemt dan 100 gr. griesmeel in
plaats van 90.