419. Moscovische tulband.
125 gr. bloem.
100 gr. boter.
100 gr. suiker.
± 1 gr. zout.
5 eieren.
100 gr. krenten, rozijnen en sucade.
de geraspte (gewassen) schil van 1/2 citroen.
wat poedersuiker.
Besmeer de tulbandvorm goed met boter, ook de pijp, be-
strooi hem met een mengsel van gezeefde bloem en poeder-
suiker. Was krenten en rozijnen goed met lauw water, laat
ze uitlekken en opdrogen; snipper de sucade. Splits de eieren
in dooier en wit. Roer de dooiers met de suiker en de citroen-
schil tot een schuimige lichtgele massa. Kruimel de boter in de
bloem met het zout, tot een fijnkorrelige massa. Klop het eiwit
zo stijf mogelijk (in een kom). Leg op het eiwit eerst de
gekruimelde boter en bloem, daarop de geroerde dooiers en
daarop weer de krenten, rozijnen en sucade. Schep alles luchtig
dooreen tot een sponzig mengsel, doe het vlug over in de
vorm en bak de tulband een hete oven (die na 10 à 15
min. wat wordt getemperd), door en door gaar en bruin (± 3/4
uur). Stort de tulband, laat hem uitdampen en bekoelen en
bestuif hem met poedersuiker.
N.B. Erg oppassen voor inzakken! Dus niet of zo min
mogelijk en dan zéér voorzichtig, kijken tijdens het bakken.