394. Sinaasappeldessert.
4 sinaasappelen.
25 gr. natte gember.
2 eetlepels gemberstroop.
2 d.L. slagroom.
(1 eiwit).
25 gr. poedersuiker.
(wat geconfijte oranjesnippers).
Borstel de sinaasappelen goed schoon; snijd ze over-
dwars in 2 gelijke delen. Neem daaruit met een scherp
mes het vruchtvlees, zonder het wit van de schil te
raken. Snijd het vruchtvlees in blokjes, verwijder de pit-
ten; leg het 1 uur in de gemberstroop, die vermengd is met
het uitgelekte sinaasappelsap. Vul de bakjes van sinaasappel-
schil met dit mengsel. Klop de room stijf, (meng er desver-
kiezende een stijf geklopt eiwit doorheen) roer er de ge-
zeefde poedersuiker en fijn gehakte gember door en leg
hiervan een flinke "kop" op ieder sinaasappelgebakje. Ver-
sier ze desverkiezende met de geconfijte oranjesnippers.