379. Röd gröd.
4 d.L. bessensap.
3 1/2 d.L. water.
een stukje gewassen citroenschil (zonder wit!).
75 gr. griesmeel.
125 gr. suiker.
Breng bessensap en water met de citroenschil aan de kook
(niet in een aluminium~ of beschadigde geëmailleerde pan.
daar aluminium met bessensap, bij wat langdurige aanraking,
een lelijke kleur veroorzaakt en ijzer een bijsmaak geeft).
Meng suiker en griesmeel dooreen en strooi ze roerende in
de kokende vloeistof, laat de massa doorkoken, ± 5 min.,
tot ze zo dik is geworden, dat bij het roeren de bodem van
de pan even zichtbaar is. Verwijder de citroenschil, neem
de pan van het vuur en klop de pudding met een houten
lepel of goed vertinde gard zolang, tot ze licht rose
en schuimig is geworden. Giet ze in de met koud water
omgespoelde (stenen) puddingvorm, die er geheel mee
gevuld moet zijn (zie vorige recept), laat ze koud en stijf
worden en presenteer de pudding als ze gestort is met
vanillesaus (zie recept 316).